Dodemanskoord Yamaha

Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Dodemansknop en dodemanskoord Yamaha buitenboordmotor kopen

De dodemansknop functioneert als een noodstopschakelaar en is onmisbaar voor de veiligheid. De dodemanskoord zorgt ervoor dat de Yamaha buitenboordmotor meteen uitgaat als u overboord valt. In Nederland is het verplicht een dodemansknop te gebruiken bij een snelle motorboot, jetski's en speedboten.

Dodemanskoord voor buitenboordmotoren

Het dodemanskoord past onder meer perfect op buitenboordmotoren van de volgende merken: Mercury, Yamaha, Suzuki, Honda, OMC, Mariner, Selva, Tohatsu, Johnson en Evinrude motoren. Door de rode kleur is dit dodemanskoord niet over het hoofd te zien. Door de spiraalvorm zorgt dit dodemanskoord voor genoeg bewegingsruimte tussen u en de buitenboordmotor en/of de boot zonder weinig plek in te nemen. Met het klipje kunt u het dodemanskoord eenvoudig aan uw zwemvest bevestigen. Het dodemanskoord dient bevestigd te worden om de pols van de bestuurder en aan de buitenboordmotor.

Werking dodemanskoord en dodemansknop boot

Doe tijdens het varen altijd het dodemanskoord om uw pols. Wanneer u dan overboord valt wordt het koord achter de dodemansknop vandaan getrokken en valt de Yamaha buitenboordmotor meteen stil. Ongestuurde speedboten hebben sterk de neiging in rondjes te gaan draaien, hierdoor kan de bootschroef voor vervelende ongelukken zorgen. Een dodemansknop is daarom essentieel voor uw veiligheid. We raden u altijd aan een tweede dodemanskoord aan boord te hebben. Wanneer de bestuurder overboord valt, valt de Yamaha buitenboordmotor stil en zal de boot nog een paar meter doorvaren. Ideaal zou zijn om dat de Yamaha buitenboordmotor te starten en naar de drenkeling toe te varen. Echter kan de Yamaha buitenboordmotor niet worden gestart zonder dodemanskoord. Kortom neem altijd twee dodemanskoorden mee aan boord en vertel de opvarende waar deze ligt en hoe het werkt.

Hoe kan ik de uit-knop of dodemansknop testen of deze stuk is?

Haal de draad onder het vliegwiel naar de uitknop toe los. Als hij dan nog niet vonkt dan ligt het niet aan je uitknop.

Page Speed