Online watersportwinkel, watersportartikelen & buitenboordmotor onderdelen

Zwemvest Baby

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Zwemvest of Reddingsvest baby kopen

Het verschil tussen een zwemvest en reddingsvest baby is dat een reddingsvest u bij te water raken automatisch op uw rug zal draaien. Dit draaien is nodig om vrij te kunnen ademen en het gezicht uit water te houden, zodat als u bewusteloos te water raakt doordat een giek tegen uw hoofd krijgt u niet zal verdrinken, omdat uw direct op uw rug wordt gedraaid, zonder dat u daarvoor iets hoeft te doen. Een zwemvest is een drijfhulpmiddel wat u helpt bij het zwemmen. Een zwemvest wordt gebruikt door de actieve watersporter die kan zwemmen.

Comfort en gebruik zwemvest en reddingsvest baby

Een baby moet vaak wennen aan het dragen van een reddingsvest. Kijk daarom ook goed naar het comfort van een reddingsvest. Bent u op zee en kiest u voor een zwaar, heel erg veilig reddingsvest dan zit deze niet altijd lekker. Maar daar kan geen discussie over zijn. Dit moet gewoon aan. Gebruikt een reddingsvest als u bij het water bent of bij het zwembad in Spanje dan kunt u wel rekening houden met comfort. Een reddingsvest baby met een open rug is dan minder warm en zweet wat minder. Vaak is de kraag dan wel weer wat groter. U kunt ons altijd bellen voor een advies, dat is tenslotte ons dagelijks werk.

Drijfvermogen van Reddingsvest baby

Reddingsvesten zijn er in drie categorieën van drijfvermogens. Welk reddingsvest u koopt, hangt af van het soort water dat u op gaat, wat u gaat doen en welke kleding uw baby draagt. Het drijfvermogen wordt uitgedrukt in N (newton). Hoe hoger het getal, hoe meer drijfvermogen het vest heeft en des te beter het hoofd boven water wordt gehouden. Het aantal newton gaat uit van een volwassen persoon en wordt teruggerekend naar kindergewicht. Een 50 N reddingsvest is voor voor baby's tot 5 kg.