Online watersportwinkel, watersportartikelen & buitenboordmotor onderdelen

Zwemvest Kind

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Zwemvest of Reddingsvest kind kopen

Het verschil tussen een zwemvest en reddingsvest voor een kind is dat een reddingsvest u bij te water raken automatisch op uw rug zal draaien. Dit draaien is nodig om vrij te kunnen ademen en het gezicht van het kind uit water te houden, zodat als het kind bewusteloos te water raakt en niet zal verdrinken, omdat het kind direct op de rug wordt gedraaid, zonder dat het kind daarvoor iets hoeft te doen. Een zwemvest is een drijfhulpmiddel wat uw kind helpt bij het zwemmen. Een zwemvest wordt gebruikt door de actieve watersporter die kan zwemmen of kinderen die aan het spelen zijn langs het water.

Zwemvest voor uw kind met waterskiën

In Nederland is het verplicht om een zwemvest te gebruiken. Het is niet verplicht om een reddingsvest te gebruiken, dus een blits zwemvest is gewoon voldoende om te gebruiken, mits uw kind zeer goed kan zwemmen! Na het waterskiën is het verstandig om het zwemvest eerst te laten drogen voordat u het zwemvest opbergt in de boot. Dit om schimmelvorming te voorkomen.

Comfort en gebruik zwemvest en reddingsvest voor uw kind

Een kind moet vaak wennen aan het dragen van een reddingsvest. Kijk daarom ook goed naar het comfort van een reddingsvest. Bent u op zee en kiest u voor een zwaar, heel erg veilig reddingsvest dan zit deze niet altijd lekker. Maar daar kan geen discussie over zijn. Dit moet gewoon aan. Gebruikt een reddingsvest als u bij het water bent of bij het zwembad in Spanje dan kunt u wel rekening houden met comfort. Een reddingsvest met een open rug is dan minder warm en zweet wat minder. Vaak is de kraag dan wel weer wat groter. U kunt ons altijd bellen voor een advies, dat is tenslotte ons dagelijks werk.

Drijfvermogen van Reddingsvest kind en volwassen

Reddingsvesten zijn er in drie categorieën van drijfvermogens. Welk reddingsvest u koopt, hangt af van het soort water dat u op gaat, wat u gaat doen en welke kleding uw kind draagt. Het drijfvermogen wordt uitgedrukt in N (newton). Hoe hoger het getal, hoe meer drijfvermogen het vest heeft en des te beter het hoofd boven water wordt gehouden. Het aantal newton gaat uit van een volwassen persoon en wordt teruggerekend naar kindergewicht. Een 100 N reddingsvest is voor kinderen tot 10 kg.