Online watersportwinkel, watersportartikelen & buitenboordmotor onderdelen

Zwemvest Volwassenen

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Zwemvest of Reddingsvest volwassenen kopen

Het verschil tussen een zwemvest en reddingsvest is dat een reddingsvest volwassenen bij te water raken automatisch op uw rug zal draaien. Dit draaien is nodig om vrij te kunnen ademen en het gezicht uit water te houden, zodat u als volwassenen bewusteloos te water raakt doordat een giek tegen uw hoofd krijgt u niet zal verdrinken, omdat uw direct op uw rug wordt gedraaid, zonder dat u daarvoor iets hoeft te doen. Een zwemvest volwassenen is een drijfhulpmiddel wat u helpt bij het zwemmen. Een zwemvest wordt gebruikt door de actieve watersporter die kan zwemmen.

Zwemvest volwassenen voor te waterskiën

In Nederland is het verplicht om als volwassenen een zwemvest te gebruiken. Het is niet verplicht om een reddingsvest te gebruiken, dus een blits zwemvest is gewoon voldoende om te gebruiken. Na het waterskiën is het verstandig om het zwemvest eerst te laten drogen voordat u het zwemvest opbergt in de boot. Dit om schimmelvorming te voorkomen.

Comfort en gebruik zwemvest en reddingsvest voor volwassenen

Een kind moet vaak wennen aan het dragen van een reddingsvest. Kijk daarom ook goed naar het comfort van een reddingsvest. Bent u op zee en kiest u voor een zwaar, heel erg veilig reddingsvest dan zit deze niet altijd lekker. Maar daar kan geen discussie over zijn. Dit moet gewoon aan. Gebruikt een reddingsvest als u bij het water bent of bij het zwembad in Spanje dan kunt u wel rekening houden met comfort. Een reddingsvest met een open rug is dan minder warm en zweet wat minder. Vaak is de kraag dan wel weer wat groter. U kunt ons altijd bellen voor een advies, dat is tenslotte ons dagelijks werk.

Drijfvermogen van Reddingsvest volwassen

Reddingsvesten zijn er in drie categorieën van drijfvermogens. Welk reddingsvest u koopt, hangt af van het soort water dat u op gaat, wat u gaat doen en welke kleding uw kind draagt. Het drijfvermogen wordt uitgedrukt in N (newton). Hoe hoger het getal, hoe meer drijfvermogen het vest heeft en des te beter het hoofd boven water wordt gehouden. Het aantal newton gaat uit van een volwassen persoon en wordt teruggerekend naar kindergewicht. Een 100 N reddingsvest is voor kinderen tot 10 kg.