Dodemanskoord Boot

Tonen als Foto-tabel Lijst

21 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

21 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is de functie van een dodemanskoord?

Een dodemanskoord is een zeer belangrijk onderdeel en moet tijdens het varen altijd om uw pols zitten. Waarom? Het koord zorgt ervoor wanneer u overboord valt, de motor ook uitvalt. Het dodemanskoord wordt namelijk weggetrokken, waardoor de motor stil wordt gezet. Dit is een essentieel onderdeel voor de veiligheid van u en anderen. Zorg ervoor dat u altijd een reserve dodemanskoord aan boord hebt. Hierdoor kunnen de andere mensen op de boot naar u toe varen, wanneer u zelf overboord bent gevallen. De motor kan namelijk niet gestart worden zonder dodemanskoord.

Dodemanskoord kopen

DodemanskoordBent u in het bezit van een snelle (motor)boot? Dan is een dodemanskoord verplicht. Een dodemanskoord zorgt ervoor dat de boot stopt zodra de bestuurder over boord valt.

Wordt u als bestuurder van een motorboot betrapt op het niet gebruiken van dit hulpmiddel, dan kunt u daar een fikse boete voor krijgen. Een dodemanskoord kan levens redden. Stel dat u niet gebruik maakt van dit koord en u valt overboord, dan slaat de boot gegarandeerd op hol, met alle gevolgen van dien.

Wij hebben in ons assortiment diverse dodemanskoorden. Een aantal die specifiek voor een Mercury, Mariner, Suzuki, Yamaha of een Johnson/Evinrude bedoeld zijn. Maar je kunt ook een universele dodemanskoord kopen.

Onze producten zijn direct uit voorraad leverbaar. Hierdoor kunnen wij een snelle levertijd garanderen. Heeft u vragen over onze producten? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Page Speed