Staartstuk Onderdelen Yamaha

Staartstuk onderdelen Yamaha kopen

Is het staartstuk van uw Yamaha buitenboordmotor defect en u wilt deze goedkoop en snel repareren? In onze catalogus kunt u gemakkelijk de juiste Yamaha staartstuk onderdelen vinden. Al onze onderdelen zijn van hoge kwaliteit tegen de scherpste prijzen!

Yamaha staartstukken

Een staartstuk is de transmissie van een boot en wordt ook wel de sterndrive genoemd. Staarstukken werken onder andere als roer. Door middel van een schakelkop zijn de schroeven met de motor verbonden. Een staartstuk zorgt er voor dat je meer ruimte hebt aan het roer, omdat het staartstuk dus ook als roer werkt. Verder maakt het de boot sneller en zuiniger. Er is echter wel meer onderhoud nodig dan bij een boot met een schroefas.

Heeft een staartstuk onderhoud nodig?

Het Yamaha staartstuk heeft net als alle Yamaha buitenboordmotor onderdelen jaarlijks onderhoud nodig om corrosie en slijtage te voorkomen. Het gaat om het schakelhuis waar staartstuk olie in zit. Jaarlijks dient u te controleren op lekkage. Dit doet u door het checken of de olie niet witachtig is. Als het wittig is betekent dit dat olie en water zich vermengd hebben. Dit kan duiden op bijvoorbeeld een lek in de pakking of oliekeerring. Let ook goed op de anodes, want anders zal het staartstuk aangetast worden door het water en zuurstof.

Yamaha staarstuk onderdelen kopen

Wij zijn liefhebber van de watersport. Daarom zijn wij deze webwinkel gestart en helpen wij graag verder. Mocht u dus vragen hebben over welk onderdeel u nodig heeft? Neem dan gerust contact met ons op. Op onze hulppagina over Yamaha kunt u al het een en ander terugvinden.

Page Speed