Impellers

Impellers buitenboordmotor

Impeller buitenboordmotorDe impeller is een belangrijk en een onmisbaar onderdeel aan uw buitenboordmotor. De impeller bevindt zich in de koelwaterpomp. Het heeft een belangrijke functie voor het koelwatersysteem. Het koelwatersysteem moet goed functioneren, anders wordt de motor te warm.

De impeller is een snel slijtend product. Ons advies is dan ook om deze met enige regelmaat (elk jaar) te vervangen. Ook is het verstandig om aan bord een reserve impeller te hebben. Dit zodat je deze bij problemen ook onderweg kunt vervangen.

Impeller vervangen

Het is niet zo moeilijk om een impeller te vervangen. Draai allereerst de koelwaterkraan dicht. Vervolgens draai je de boutjes van het pomphuisdekseltje iets los. Als je ze iets los hebt gedraaid, draai je ze eruit.

De impeller kan er nu uit met behulp van 2 schroevendraaiers (onthoud de draairichting van de impeller). Verwijder de oude pakking met een mes en controleer het dekseltje op slijtage. Monteer nu de nieuwe impeller en pakking. Draai de boutjes er los in. Op die manier kan je het deksel op de goede plek zetten. Nadat het deksel op de goede plek zit kan je de boutjes stevig aandraaien. That’s it. De koelwaterkraan kan weer open.

Page Speed