Impellers

Wat is een impeller?

Een impeller is een van de kwetsbaarste onderdelen van de koelwaterpomp. De impeller is een schoepenrad dat draait in de cilinderhuis van de motor. Het zorgt ervoor dat het water aanzuigt van buiten en verder pompt in het koelcircuit van de motor. Een impeller moet regelmatig vervangen worden, omdat het een heel slijtagegevoelig onderdeel is. Vooral het starten van de motor zorgt voor slijtage, omdat de impeller dan altijd met iets minder water draait in het pomphuis. Het is aan te raden om altijd een reserve impeller op de boot te hebben, mocht uw huidige impeller kapot gaan tijdens het varen.

Impellers buitenboordmotor

Impeller buitenboordmotorDe impeller is een belangrijk en een onmisbaar onderdeel aan uw buitenboordmotor. De impeller bevindt zich in de koelwaterpomp. Het heeft een belangrijke functie voor het koelwatersysteem. Het koelwatersysteem moet goed functioneren, anders wordt de motor te warm.

De impeller is een snel slijtend product. Ons advies is dan ook om deze met enige regelmaat (elk jaar) te vervangen. Ook is het verstandig om aan bord een reserve impeller te hebben. Dit zodat je deze bij problemen ook onderweg kunt vervangen.

Impeller vervangen

Het is niet zo moeilijk om een impeller te vervangen. Draai allereerst de koelwaterkraan dicht. Vervolgens draai je de boutjes van het pomphuisdekseltje iets los. Als je ze iets los hebt gedraaid, draai je ze eruit.

De impeller kan er nu uit met behulp van 2 schroevendraaiers (onthoud de draairichting van de impeller). Verwijder de oude pakking met een mes en controleer het dekseltje op slijtage. Monteer nu de nieuwe impeller en pakking. Draai de boutjes er los in. Op die manier kan je het deksel op de goede plek zetten. Nadat het deksel op de goede plek zit kan je de boutjes stevig aandraaien. That’s it. De koelwaterkraan kan weer open.

Een impeller kopen

Bent u op zoek naar een nieuwe of extra impeller? Bij buitenboordmotor-onderdelen vindt u ruim assortiment aan impellers van diverse merken, zoals Johnson, Yamaha en Mercury. Navigeer eenvoudig door ons menu om de juiste impeller te vinden. Vervolgens kunt u veilig betalen en bieden wij nog 14 bedenktijd, mocht u het product willen retourneren. Daarnaast geldt voor alle artikelen die u bij ons besteld de wettelijke garantie.

Page Speed