Anode Yamaha

Anode Yamaha
Tonen als Foto-tabel Lijst

62 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

62 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Anodes Yamaha buitenboordmotor hier online kopen

De anode op het staartstuk van uw Yamaha buitenboordmotor zorgt voor het tegengaan van galvanische corrosie. Het metaal van de anode wordt aangetast door het water, wat voorkomt dat de metalen onderdelen van de Yamaha buitenboordmotor zelf worden aangetast. Vervang de Yamaha anode voordat deze volledig is weggesleten. Buitenboordmotoren zijn direct gekoelde motoren, waarin ook anodes in de koelkanalen zijn aangebracht. Deze voorkomen elektrolytische corrosie. Ook deze anodes moeten tijdig vervangen worden. Het verven of beschermen van de anode met een coating is zeer onverstandig, dit vermindert de effectiviteit van de anodes!

Aluminium anode voor brak- en zoutwater

Wanneer je voornamelijk vaart in brak-, en zoutwater, dan kun je het beste gebruik maken van aluminium anodes. Het verschil in potentiële energie (potentiaalverschil) tussen aluminium en andere metaalsoorten is namelijk groter dan het verschil tussen zink en andere metaalsoorten.

Magnesium anode is voor zoet water

Magnesium anodes zijn alleen geschikt voor zoet water.

Zink anode voor zoutwater

Met dit in gedachte zou je natuurlijk kunnen denken dat een aluminium anode ook kan worden gebruikt in zoutwater. Dat is waar, maar de aluminium anode slijt hier veel sneller dan in zoetwater. Daarom kun je beter gebruik maken van een zink anode.