Blok Onderdelen Yamaha

Yamaha Buitenboordmotor blok onderdelen kopen

In onze watersportwinkel zijn de meest gangbare onderdelen te vinden, zoals brandstofpompen, startmotoren, oliekeerringen, drijfstangen, zuigers en krukassen. Yamaha buitenboordmotor en alle blok onderdelen zijn gemakkelijk te vinden en zeer aantrekkelijk vanwege prijs/kwaliteitsverhouding.

Yamaha blok onderdelen kopen

Bent u op zoek naar Yamaha blok onderdelen? U ben bij buitenboordmotor-onderdelen.nl aan het juiste adres. Yamaha is een van de populairste merken in de watersport. Daarom hebben wij alle Yamaha onderdelen op voorraad. Of het nu gaat om 2-takt of 4-takt motorblok onderdelen. Bij ons gegarandeerd een snelle levering! Als specialist en liefhebber van de watersport helpen wij graag verder. Mocht u dus niet precies weten welk onderdeel u nodig heeft? Neem dan gerust contact met ons op. Op onze hulppagina over Yamaha kunt u al het een en ander terugvinden.

Blok Onderdelen Yamaha uitleg zuiger

Het doel van de zuiger is: - de verbrandingsdruk over te brengen op de drijfstang - te zorgen voor een gasdichte afsluiting van de cilinder ten aanzien van het carter. Het gasdicht afsluiten van de cilinder vindt plaats met behulp van compressieveren, die in de bovenste twee (bij benzinemotoren) of drie (bij dieselmotoren) zuigerveergroeven zijn aangebracht. ln de onderste zuigerveergroef is een olieschraapveer gemonteerd. Deze moet ervoor zorgen, dat niet méér olie dan strikt nodig is voor het handhaven van een smeerfilm tussen zuiger en cilinder van de buitenboordmotor.

Blok Onderdelen Yamaha uitleg Zuigerpen

De Yamaha zuigerpen (geleidepen) verbindt de zuiger draaibaar met de drijfstang" Deze is meestal zwevend aangebracht en geborgd door middel van borgveertjes.

Blok Onderdelen Yamaha uitleg Drijfstang

De Yamaha drijfstang zorgt voor de verbinding tussen zuiger en krukas. Door middel van een lager wordt de Yamaha drijfstang met de krukas verbonden.
Blok Onderdelen Yamaha uitleg Krukas
De Yamaha krukas zet de op- en neergaande beweging van de zuiger om in een draaiende beweging. Om de Yamaha krukas zo gelijkmatig mogelijk tussen de arbeidsslagen in aan het draaien te houden is een vliegwiel gemonteerd.
Page Speed