Bougie Mariner

Tonen als Foto-tabel Lijst

23 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

23 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Bougie Mercury Mariner buitenboordmotor kopen

Mercury Mariner buitenboordmotoren zijn voorzien van een aantal bougies. Deze bougies zorgen ervoor dat er in de cilinder van de buitenboordmotor een ontsteking plaatsvindt, waardoor de motor kan gaan draaien. Bij de ontsteking ontstaat een elektrische vonk, die het benzine-luchtmengsel in de ontstekingskamer tot ontploffing brengt. De elektriciteit die hiervoor nodig is wordt aangevoerd vanuit bobine en wordt dan via het schroefdraad aan de onderkant van de bougie naar het kopje geleid. Om het centrale deel van de bougie zit een isolator van porselein, die bestand is tegen hoge temperaturen.

Wanneer een bougie vervangen?

Bougies van de Mercury Mariner buitenboordmotor slijten na verloop van tijd. Deze kunnen vervuild raken of zelfs afbreken. Ook de elektrode in de bougie brandt door gebruik een stukje af, waardoor de elektrodeafstand te groot kan worden. Hoe lang bougies precies meegaan, hangt af van verschillende factoren. Zo speelt de frequentie waarmee u uw Mercury Mariner buitenboordmotor gebruikt een rol, maar de levensduur hangt ook af van het soort bougie dat in uw motor zit. Gemiddeld gaan bougies zo´n 2 a 3 seizoenen mee. Iets langer gaat vaak nog wel, maar vervang bougies liever wat te vroeg dan te laat. Bougies die niet meer goed werken kunnen er namelijk voor zorgen dat de buitenboordmotor moeilijker start of slechter gaat lopen. Hierdoor kan schade ontstaan en moet de Mercury Mariner buitenboordmotor bovendien meer brandstof verbruiken om te blijven presteren. Uiteindelijk zal dit extra kosten met zich meebrengen, terwijl nieuwe bougies kopen geen grote investering is. Wanneer u de staat van een bougie gaat controleren, is de eerste check kijken of de bougie er nog goed uitziet. Een beetje viezigheid is niet erg, maar sterke aanslag of vuil kan problematisch zijn. Dan is het waarschijnlijk tijd om een nieuwe bougie te kopen. Controleer ook of de elektrodeafstand nog goed is. Dit kunt u doen met een voelermaat. Hoe groot de elektrodeafstand precies moet zijn, is per soort bougie en per type auto verschillend. In de gebruiksaanwijzing van uw auto leest u wat voor uw type auto de ideale afstand is.

Hoe vervangt u een bougie aan de Mercury Mariner buitenboordmotor?

Wanneer de bougies in uw Mercury Mariner buitenboordmotor aan vervanging toe zijn, kunt u zelf nieuwe bougies monteren of dit bij een professional laten doen. Gaat u zelf de bougies vervangen, dan kunt u dit het beste doen met een speciale bougiesleutel. Een paar dingen zijn daarbij belangrijk om op te letten. Maak voor het verwijderen van de bougie het gedeelte rondom de bougies goed schoon. Anders bestaat de kans dat er tijdens het verwisselen vuil in de motor valt. Verder mogen nieuwe bougies niet in een warme buitenboordmotor gemonteerd worden, maar gaat het verwijderen van de oude bougies juist beter als de motor warm is. Dit heeft te maken met het uitzetten en krimpen van het materiaal. Zorg er in ieder geval altijd voor dat de motor genoeg afgekoeld is om deze aan te kunnen raken. Verder is het aan te raden om goed te kijken welke bougiekabel waar hoort, voordat u meerdere bougiekabels verwijdert. Deze dienen namelijk weer precies op dezelfde manier te worden aangesloten.

Bougies online kopen bij buitenboordmotor-onderdelen.nl

Bougies zijn er in talloze soorten en maten en het is essentieel dat u bougies uitkiest die geschikt zijn voor uw buitenboordmotor. Welke bougies u kunt kopen, leest u in de handleiding van de Mercury Mariner buitenboordmotor. Als u bougies online gaat kopen bij buitenboordmotor-onderdelen.nl, kunt u ook via het menu op onze website erachter komen welk type bougie bij uw buitenboordmotor past. Selecteer hiervoor het merk en model Mercury Mariner dat u in bezit heeft. Heeft u de juiste bougies online gevonden? Dan kunt u deze in een paar simpele stappen bestellen.
Page Speed