Anode Tohatsu

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Anodes Tohatsu & Nissan buitenboordmotor hier online kopen

De anode op het staartstuk van uw Tohatsu & Nissan buitenboordmotor zorgt voor het tegengaan van galvanische corrosie. Het metaal van de anode wordt aangetast door het water, wat voorkomt dat de metalen onderdelen van de Tohatsu & Nissan buitenboordmotor zelf worden aangetast. Vervang de Tohatsu & Nissan anode voordat deze volledig is weggesleten. Buitenboordmotoren zijn direct gekoelde motoren, waarin ook anodes in de koelkanalen zijn aangebracht. Deze voorkomen elektrolytische corrosie. Ook deze anodes moeten tijdig vervangen worden. Het verven of beschermen van de anode met een coating is zeer onverstandig, dit vermindert de effectiviteit van de anodes!

Aluminium anode voor zoetwater

Wanneer je voornamelijk vaart in zoetwater, dan kun je het beste gebruik maken van aluminium anodes. Het verschil in potentiële energie (potentiaalverschil) tussen aluminium en andere metaalsoorten is namelijk groter dan het verschil tussen zink en andere metaalsoorten. Dit is belangrijk om te weten, omdat de weerstand van elektriciteit in zoetwater hoger is dan in zoutwater.

Zink anode voor zoutwater

Met dit in gedachte zou je natuurlijk kunnen denken dat een aluminium anode ook kan worden gebruikt in zoutwater. Dat is waar, maar de aluminium anode slijt hier veel sneller dan in zoetwater. Daarom kun je beter gebruik maken van een zink anode.
Page Speed